Massage – Ontspanning

Acupunctuur En Tuina Massage praktijk Haarlem.

De Masseuse heeft warme handen. Ook overdrachtelijk wordt warmte gegeven, door te masseren ‘vanuit het hart’

Massage is in de eerste plaats ontzettend lekker. Maar wist je ook dat het heel gezond is en gelukkig maakt? Massage is goed voor lichaam én geest.

Voet massage, ontspanning massage Haarlem.
Een ontspanning massage in combinatie met een voet massage.

Massage is goed voor lichaam én geest en dat heeft een aantal redenen. De onverdeelde aandacht die je krijgt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt en dat je lichaam zich weer herstelt. Even niet geven, maar alleen maar ontvangen. Ook wordt door massage de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

Doordat je spieren na een massage goed doorbloed zijn voelen ze weer soepel en ontspannen. Dit alles doet veel goeds voor je immuunsysteem waardoor de kans op ziekte afneemt. 

Rug, nek en schouder massage

Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert. Laten we ook vooral niet vergeten dat deze ontspanningsmassage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt.

Een ontspannende massage met speciale aandacht voor rug, nek en schouders. Dé zones waar dagelijkse stress en spanningen zich ophopen.

Een ontspannende massage met speciale aandacht voor rug, nek en schouders. Dé zones waar dagelijkse stress en spanningen zich ophopen.
Een ontspannende massage.

Spanning komt bij veel mensen voor in de schouderbladen en in de nek. Dit komt niet alleen door een verkeerde werkhouding en bijvoorbeeld zittend werk, maar ook werkstress en een hoge werk druk kunnen leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. We vinden maar moeilijk manieren om spanning in lichaam en geest los te laten waardoor lichamelijke klachten zich snel en blijvend kunnen ontwikkelen.

Een nek-schouder-rug massage verbetert de lichamelijke functies en vermindert vermoeidheid en stress. Bovendien werkt het uitstekend tegen hoofdpijn, rugpijn en nekklachten.

Wanneer je deze spanning pijnen niet aanpakt en je spieren veelvuldig blijft overbelasten, ontstaan er op den duur gegarandeerd aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er onder meer hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders constant te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen gaan vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien.

Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaat. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren los gemasseerd, zodat je specifieke klachten snel verlicht kunnen worden.

Een Chinese massage is gericht op het opheffen van spanningen en blokkades in het lichaam. Tijdens deze massage worden verschillende massagetechnieken toegepast, maar altijd op het gevoel en met als basis van hetgeen wat nodig is.

Een nek-schouder-rug massage verbetert de lichamelijke functies en vermindert vermoeidheid en stress. Bovendien werkt het uitstekend tegen hoofdpijn, rugpijn en nekklachten.
Dame wordt gemasseerd door Tuina Specialisten Feng Ling en Feng Qin.

Het is een ontspannende massage en juist door intuïtief en vanuit het hart te masseren, levert het vaak inzichten op over wat je lichaam je probeert te vertellen. Hoe je beter naar signalen kunt luisteren en voor jezelf kunt zorgen. Een intuïtieve massage kan zowel lichamelijke als emotionele processen op gang brengen.

  • Wanneer kiest u voor deze massage: als u klachten of spierpijn heeft aan de nek, schouders of rug.
  • Gemasseerde zones: nek, schouders en rug.
  • Effect: afvalstoffen worden verwijderd en uw (spanning)klachten verlicht. Omdat uw bloedsomloop verbetert kunnen klachten sneller genezen. De dag na de massage kunnen bepaalde plekken beurs aanvoelen. Geen angst: dit komt doordat er een grote hoeveelheid spanning in één keer vrijgekomen is. Na een paar dagen verdwijnt dit gevoel vanzelf.