Tuina Massage

Acupunctuur En Tuina Massage praktijk Haarlem.

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Wat is het effect van een Tui Na massage?

Tijdens de Tui Na massage ligt de focus op de lichaam meridianen dit zijn de energiebanen die door het lichaam lopen van hoofd tot de tenen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn er twaalf verschillende meridianen. Dit zijn energiebanen die door je lichaam lopen en je organen, zintuigen en psyche met elkaar verbinden. Als gevolg van emotionele of fysieke problemen kunnen deze meridianen geblokkeerd raken. Om deze blokkades op te heffen, masseren wij de specifieke punten die op de meridianen liggen. Hierdoor kan Qi (levensenergie) weer vrij door stromen, ook de bloedcirculatie komt weer op gang.

Heb je behoefte aan een massage die je niet alleen tot diep in het lichaam weet aan te raken, maar ook jouw klacht kan verlichten of verhelpen? Of sluimerende klachten kan opsporen en daarmee voorkomen? Maak dan nu een afspraak.

tui na massage in de praktjk Haarlem.
Tuii na massage in de praktijk Haarlem.

Wat is het verschil tussen een ontspanningsmassage en een Tui Na massage?

Bij een ontspanningsmassage ligt de focus echt op ontspanning, zowel tijdens de massage en daarna. Bij een Tui Na massage draait het om het opheffen van blokkades waardoor er uiteindelijk ontspanning in het lichaam ontstaat. Een Tui Na massage gaat dan ook een stuk dieper dan een ontspanningsmassage. Zie het als een stevige maar rechtvaardige massage.

Tuina activeert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Daarbij heeft Tuina evenals vele andere massagevormen een aantal weldadige effecten op zowel het lichaam als op de geest. Het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfen. De bevordering van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem. Al met al maakt het lichaam bewuster van en brengt het lichaam en geest meer in balans.

Tuina Massage en blokkades in de Qi stroom

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Bij een goede Qi balans voelt een mens zich meer ontspannen en vol van levenskracht. Als de Qi stroom niet in balans is kan dit spanningen opleveren en de levenskracht beperken. Door een Tuina massage is het mogelijk een disbalans in de Qi stroom op te heffen.  Een Tuina massage heeft veel overeenkomsten met Shiatsu, maar de gebruikte massagetechniek is feitelijk anders en maakt meer gebruik van draaiende bewegingen. Daardoor kan de massage op sommige plaatsen zeer gevoelig zijn. Deze gevoeligheid is slechts tijdelijk. Na de massage ondervindt u een verkwikkend gevoel dat enige tijd kan aanhouden.

Behandeling van:

 1. Cervicale spondylopathie, stijve nek.
 2. Periarthritis van de schouder, verrekte schouder, tendinitis van de m. supraspinatus, tendinitis van de biceps brachii.
 3. Mediale en laterale humerale epicondylitis (tenniselleboog), letsel van de elleboog
 4. Verstuiking van de pols, tenosynovitis stenosans, verstuiking van de vingergewrichten, cyste van het polsgewricht.
 5. Costale chondritis, verstoring van de thoracale en lumbale wervels
 6. Hernia, acute en chronische verrekking van de lumbale spieren, semi-dislocatie van het sacro-illiacaal gewricht, retrograde spondylopathie.
 7. Letsel van het heupgewricht, letsel van de adductor spieren, letsel van de superiore cluniale zenuwen, letsel van de piriformisspier, ischias.
 8. Verrekking van het kniegewricht, letsel van de mediale en laterale ligamenten van de knie, traumatische bursitis, chondromalacie van de patella.
 9. Verstuiking van het enkelgewricht, tendinitis van de achillespees, sporen op het hielbot, osteoartritis van het enkelgewricht.
 10. Vermoeidheidssyndroom, griep, hoofdpijn, tandpijn, gezichtsverlamming.
 11. Maagpijn, pijn in de lumbale regio, slapeloosheid, dysmenorrhea.
 12. Spijsverteringsklachten, diarree, constipatie, torticollis bij kinderen.
 13. Enuresis (bedplassen) bij kinderen.
 14. Ontstressen

Ontstressen

Verlies je niet in passief entertainment. In series, films, televisie. In games en boeken. Stap de wereld in en speel. Met kinderen, met volwassenen, met dieren of alleen. Ren, dans, spring, val en sta weer op.

Doe gek. Durf jezelf te zijn. En merk hoe ontstressen richting het nulpunt het leukste is dat je ooit hebt gedaan.

Een Tuina Massage gericht op stress helpt !, maak een afspraak en voorkom erger. Teveel stress kan immers leiden tot tal van klachten.